Author Topic: Trouble with archiving on exchange account  (Read 154 times)

fartdog

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Trouble with archiving on exchange account
« on: February 10, 2019, 10:33:45 pm »
So Im running into two issues related to archiving with my exchange account.

I currently have AM set up with a gmail account and an exchange account.

On my exchange account, I dont seem to have the option to archive mail (although that should be available as it works in other apps).

This causes a secondary issue when swiping. If I set up to left wipe to archive, this works for my gmail account. But then when I try to left swipe on an email from my exchange account, nothing happens.

How do I either get archiving to work on exchange? Or worst case, is there an option Im missing to set account specific swiping?

mikeone

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2647
Re: Trouble with archiving on exchange account
« Reply #1 on: February 11, 2019, 12:48:18 am »
Quote from the app's FAQ-page:
https://www.aqua-mail.com/search/?q=Archiv


Archiving messages

Supported for IMAP / EWS accounts, not POP3

  1.  Choose or create your archive folder:

  2.  Long press on the account -> options and folders -> folders

   •  For Gmail: use Gmail -> All Mail
   •  For Fastmail, iCloud, maybe others: use pre-created Archive
   •  For the rest: if there is no archive type folder, tap the “+” icon to create one

  1.  Tap the chosen folder, choose “Sync as Archive” or “Archive, don’t sync”

  2.  Assign a swipe gesture for message lists, if wanted: app settings -> swiping -> scroll down to “message list”

  3.  Assign notification icon, if wanted: app settings -> message notifications -> action icons. I recommend “Delete or archive, depending on the account” if some of your accounts will have “archive” and some won’t.

fartdog

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Trouble with archiving on exchange account
« Reply #2 on: February 11, 2019, 08:16:18 am »
Perfect, thank you!