Author Topic: Embedded Images Do not load  (Read 3528 times)

BlueCam

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
Embedded Images Do not load
« on: November 15, 2016, 10:16:55 pm »
How do I enable embedded images to load? I've tries via WiFi and it still doesn't load the complete email graphics correctly. I usually have to use my regular Gmail app to be able to see any graphics and links that are necessary, particularly with paying my utility bills that come through via email. The attached example is how my emails usually come through.
« Last Edit: November 15, 2016, 10:19:31 pm by BlueCam »

Kostya Vasilyev

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12740
Re: Embedded Images Do not load
« Reply #1 on: November 15, 2016, 11:37:10 pm »
Yes, with the default settings, AquaMail will not load "linked" images unless you tap the "show images" above.

If you wish to turn this off and have it show linked images by default, please:

- AquaMail settings -> message view -> turn off "show only from known" under "spam control"

- AquaMail settings -> network -> enable "show images" under both "wifi" and "mobile data"
Creating debug logs for diagnostics: https://www.aqua-mail.com/troubleshooting/

The official FAQ: https://www.aqua-mail.com/faq/

Лог-файлы для диагностики: https://www.aqua-mail.com/ru/troubleshooting/

Вопросы и ответы: https://www.aqua-mail.com/ru/faq/

StR

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1558
Re: Embedded Images Do not load
« Reply #2 on: November 16, 2016, 04:46:34 am »
Just keep in mind that if you would turn on showing embedded images automatically in all messages (from unknown sources), - when you are getting a spam message with an embedded image, the spammers will know that your address is "live", and will continue using this address for future spam.

BlueCam

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
Re: Embedded Images Do not load
« Reply #3 on: November 26, 2016, 07:27:51 am »
Yeah I'm  familiar with the button to show linked images lol. But thanks for the sarcasm. To clarify, my linked images do not show by default even when I have WiFi and Mobile checked-off in the network section. So not sure what the issue is. 

Kostya Vasilyev

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12740
Re: Embedded Images Do not load
« Reply #4 on: November 27, 2016, 06:31:49 pm »
Could be a broken message. Or broken messages from a certain sender, where the links are dead (has happened before).

Could be a bug in Aqua Mail that somehow messes the links up.

Best thing to do would be to send me the exact original source code of a sample message to kmansoft / gmail or support / aqua-mail.

By "exact original source code" I mean "forward as an .eml attachment" if your mail app allows it, or if you use Gmail, it has a "show original" menu item next to "reply" (please send that as a plain text attachment).
Creating debug logs for diagnostics: https://www.aqua-mail.com/troubleshooting/

The official FAQ: https://www.aqua-mail.com/faq/

Лог-файлы для диагностики: https://www.aqua-mail.com/ru/troubleshooting/

Вопросы и ответы: https://www.aqua-mail.com/ru/faq/